יולי 2010

שלום רב למשפחות, לאפוטרופוסים, ולכל ידידינו,

 

קיץ, בניה וקליטה: לכבוד ימי הקיץ המתישים, נסתפק הפעם במידע קצר, לפני שהעייפות והזיעה יכלו את כוחנו. אז ככה:

 

למרות הקיץ והחופשות – אנו מתחדשים בימים אלה ונערכים לאכלס את מבני המגורים החדשים בכפר. שלב ב' של פרוייקט הבינוי מחדש ממש על סף סיום. עוד תיקון צבע, עוד בדיקה למערכת המיזוג והתקשורת והנה... הבתים מוכנים לקבל את פני הדיירים.

 

12 דיירות ודיירים אמורים להתגורר ב-2 מבנים חדשים ומודרניים. בתים יפהפיים, עם מבט לנוף ועם מרחב לתנועה ולפעילות. ציוד פנימי חדש... ממש מרגש. למבנים אלה ייכנסו דיירים ותיקים, אשר זקוקים לאיכות החיים שמבנים אלה, בעזרת הצוות המסור, יכולים להעניק.

 

עם המעבר למבנים אלה, מתפנות כמה דירות בכפר – מה שמאפשר לנו קליטת דיירים חדשים. ובעניין החדשים? נספר לכם שבמהלך חודשי הסתיו ייקלטו לכפר 5 – 6 דיירים חדשים, כולם צעירים שזו להם ההתנסות הראשונה של חיים מחוץ לבית. אנו מחכים להם עם תוכנית קליטה מסודרת ונערכים להמשיך את תנופת הקליטה הצעירה במהלך שנת 2011.

 

פנים חדשות במרפאת הכפר: בימים אלה אנו נפרדים מדר' דוד ליבה, פסיכיאטר הכפר, אשר מסיים קרוב ל – 15 שנות עבודה בכפר שלנו. דר' ליבה ביקש לסיים התפקיד על מנת להקדיש זמן רב יותר לעבודתו כמנהל מחלקה בבי"ח מזרע, עבודתו בקליניקה הפרטית וגם... זמן איכות למשפחתו. הוא שירת את דיירנו ואותנו במקצועיות ובאורך רוח. הוא שילב בתפקידו מתן טיפול פסיכיאטרי לדיירים שלנו, לצד התייעצות ולמידה הדדית עם צוות הכפר ועם רבות מהמשפחות.

 

למרפאת הכפר מצטרף דר' ליעד קב-ונקי (כן, יש שם משפחה כזה). דר' ליעד הוא מומחה בפסיכיאטריה, בוגר האונ' העברית בירושלים. הוא עובד כרופא מומחה במרפאת מבוגרים בבי"ח לבריאות הנפש – טירת הכרמל, וכן במרפאה קהילתית ובקליניקה פרטית באזור הקריות.

דר' ליעד מתגורר עם משפחתו במושב ציפורי. הוא יגיע אלינו פעם בשבוע בימי שלישי בבוקר. לצד ביקוריו הוא ימצא בכוננות ויהיה זמין להתייעצויות והתערבויות מקצועיות באופן שוטף – כל ימות השבוע. כמובן שיהיה זמין גם לפגישות עם משפחות – בתיאום עם מרפאת הכפר או עם עובדי הרווחה.

 

תודה גדולה והוקרה לדר' ליבה. ברכות והצלחה לדר' ליעד.

 

                                                                       שלכם, מושיק

               

   

  •  

     

                                                                                                                27. 6. 2010

  

     

 

גם אנחנו צועדים בשביל גלעד

 

גם אנחנו – חברי כפר תקוה וצוות הכפר – מצטרפים אל הצועדים במסע של משפחת שליט למען חזרתו של בנם הביתה.

 

אנו מצטרפים לציבור גדול של אזרחי מדינת ישראל אשר אינם יכולים להישאר אדישים לעובדה שחייל שלנו, אזרח המדינה שלנו, לא יכול לחזור אל הוריו, אל אחיו ואל שאר בני משפחתו וחבריו, ולחיות את חייו כמו כולנו.

 

מבחינתנו – זו אינה הפגנה ואינה הבעת דעה נגד מישהו או משהו. זו השתתפות בקריאה גדולה לכל מי שמקבל החלטות לעשות כל דבר שניתן לעשותו כדי לסיים את המצב הלא אנושי והבלתי אפשרי בו נתון גלעד ובני משפחתו.

 

איננו יודעים מה נכון לעשות. אין זה מתפקידנו לדעת ולהחליט. אבל אנו יודעים להרגיש ויודעים להזדהות עם העניין האנושי, עם המצוקה והצער הגדול, עם הגעגועים...

 

אנו כאן, בכפר תקוה, מעניקים בית ומקום חיים לאנשים שאינם יכולים להשיג את כל אלה בכוחות עצמם בלבד. גם גלעד שליט זקוק עכשיו להצלה, לתמיכה, לבית ומקום מתאים לחיות בו.

 

מהמקום האנושי הזה אנו מצטרפים לתקוה, לקריאה ולמאמץ – להביא את גלעד הביתה. נשתתף בצעדה ונמשיך לעקוב ולקחת חלק במעשה האנושי החשוב הזה.

 

                                              מושיק – בשם החברים וצוות הכפר

 

 

אתם מוזמנים לצפות בתמונות כאן

 


מתלבטים לגבי השמה לילדכם?

פתחנו קבוצה בשבילכם -

כפר תקווה יוזם פתיחה של קבוצה עבור הורים לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים העומדים לסיים את לימודיהם ואשר מחפשים עבורם מסגרת חוץ ביתית. כאנשי מקצוע... [להמשך לחץ כאן]

 


 

למודעות ועדכונים קודמים - לחץ כאן

 

 

 

מודעות ועידכונים

חדשות הכפר

שנה טובה ומתוקה

ברכות מפי החברים וצוות הכפר ניתן לראות בכתבה שהכינו משתתפי פרויקט הטלוויזיה - כאן

סרטים משלנו
כתבה חדשה של משתתפי פרויקט הטלוויזיה על חוג האומנות - כאן

מכתבו החודשי

של מושיק ניתן לקרוא כאן

אלבומי תמונות חדשים

נופש בבית קיי [כאן], גם אנחנו צועדים בשביל גלעד [כאן], נופש בטבריה כאן

תוכנית הצעירים

 כאן תוכלו לקרוא על קבוצת כישורי חיים ללמידה ואימון עבור צעירי הכפר

מתלבטים לגבי

?השמה לילדכם

פתחנו קבוצה בשבילכם - הורים לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים העומדים לסיים את לימודיהם ואשר מחפשים עבורם מסגרת חוץ ביתית. פרטים נוספים כאן

קטעי עיתונות

קטעי עיתונות, סרטונים וכתבות מהטלויזיה על הכפר ניתן לקרוא כאן

יצירות חברים

חדש! כתיבה, תמונות ויצירות פרי עטם של החברים מוצגות כאן

מוצרים למכירה

כאן אתם מוזמנים לעיין בגלריית המכירה "יוצרים בכפר", פרי עבודת החברים בסדנאות התעסוקה השונות

קבוצת האחאים

הקבוצה מזמינה אחאים נוספים להצטרף. פרטים נוספים ניתן לקרוא כאן

Build your own website with Quickyweb! Quickyweb is much more than a web hosting provider. It is a complete website building and website hosting solution